Πώς το hosting σκοτώνει την κερδοφορία σας

Σε αυτό το άρθρο:

Θα αντιληφθείτε πλήρως γιατί πρέπει να επενδύσετε σε μία premium υπηρεσία φιλοξενίας για την ιστοσελίδα σας.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις να ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ σε στιλάτες ιστοσελίδες.

Είναι αλήθεια ότι η ιστοσελίδα σας είναι η εταιρική παρουσία της επιχείρησής σας στον κόσμο του διαδικτύου. Πρέπει, όμως, να σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη.

Το καταλαβαίνουμε πως θα θέλετε να έχει υπέροχα χρώματα, μία συναρπαστική εμπειρία χρήσης και ελκυστικό περιεχόμενο.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αργεί υπερβολικά να φορτώσει; Και δεν μιλάμε για κάποιο σχεδιαστικό λάθος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις από τη Google ή από επιχειρήσεις πρέπει να στοχεύουν σε χρόνους φόρτωσης σελίδας κάτω του ενός (1) δευτερολέπτου.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να σκεφτείτε περισσότερο το πακέτο hosting (φιλοξενίας) που θα επιλέξετε για την ιστοσελίδα σας.

Συνήθως, οι επιχειρήσεις επιλέγουν μεγάλες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, που διαφημίζουν επιθετικά τις υπηρεσίες τους ως φτηνές, αποδοτικές και αξιόπιστες.

Ή απλά επιλέγουν το φθηνότερο πακέτο φιλοξενίας.

Όταν πρόκειται για την επιλογή πακέτου για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας, καμία από τις παραπάνω δεν αποτελεί καλή στρατηγική. Η επιλογή ενός πακέτου φιλοξενίας μπορεί να καθορίσει την επιτυχία η την αποτυχία της επιχείρησής σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν κατά τη διαδικασία της επιλογής.

Περιεχόμενα

Ταχύτητα

Η ταχύτητα του χρόνου φόρτωσης μίας ιστοσελίδας αυξάνει την ικανοποίηση των χρηστών και την κατάταξη SEO, ενώ παράλληλα, μειώνει το ποσοστό εγκατάλειψης. Και είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από το πακέτο φιλοξενίας (υπό τον όρο ότι έχετε ελέγξει για οποιαδήποτε στοιχεία σχεδιασμού, που είναι αδικαιολόγητα μεγάλου μεγέθους).

Ψάξτε για ένα πακέτο φιλοξενίας το οποίο περιλαμβάνει δίσκους SSD.

Ακριβώς όπως συμβαίνει σε ένα PC ή ένα laptop με SSD, ένας server με SSD αποθηκεύει τα δεδομένα της ιστοσελίδας σε μη πτητική μνήμη, η οποία είναι πολύ πιο εύκολη στην πρόσβαση σε σύγκριση με έναν server με μηχανικό σκληρό δίσκο (HDD) που χρησιμοποιεί πτητική μνήμη.

Με απλά λόγια, η ιστοσελίδα σας φορτώνεται πολύ πιο γρήγορα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε μια διαδικτυακή εφαρμογή ανοιχτού κώδικα όπως το WordPress ή το Drupal.

Πρόκειται για δυναμικές ιστοσελίδες, που υποβάλουν ερωτήματα στη βάση δεδομένων με ταυτόχρονη πρόσβαση στο περιεχόμενο. Το πακέτο φιλοξενίας με χρήση SSD επιταχύνει σημαντικά την πρόσβαση των ιστοσελίδων σε δεδομένα, με ταυτόχρονη ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων.

Για να καταλάβετε, η μέση ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων ενός SSD είναι 0,2 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το κόστος για τα πακέτα φιλοξενίας τα οποία συμπεριλαμβάνουν SSD έχει μειωθεί αισθητά, καθιστώντας την απόκτηση τους ευκολότερη, ακόμη και για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Έλεγχος Uptime

Θα μας πείτε είναι προφανές. Αν κάποιος χρήστης επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας και δεν την βρει ενεργή, ή του εμφανιστεί μία από αυτές τις ενοχλητικές σελίδες σφαλμάτων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας εγκαταλείψει δια παντός.

Και όπως είναι γνωστό πως κάθε χρήστης είναι παράλληλα και ένας πιθανός πελάτης.

Οπότε ο χρόνος εκτός σύνδεσης της ιστοσελίδας ισοδυναμεί με απώλεια αξιοπιστίας, άρα και με απώλεια χρημάτων.

Ψάξτε για ένα πακέτο φιλοξενίας που να περιλαμβάνει παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο.

Για να μειώσουμε τους δυσαρεστημένους και κατσούφηδες χρήστες!

Αξιοπιστία

Η αξιοπιστία είναι υποκειμενική. Το γνωρίζουμε. Ωστόσο. δεν έχουμε υψηλές προσδοκίες από οποιοδήποτε πακέτο φιλοξενίας.

Το λιγότερο που ψάχνουμε όταν πρόκειται για αξιόπιστες επιδόσεις είναι ο ελάχιστος χρόνος εκτός σύνδεσης (downtime) , η καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η παρακολούθηση απειλών, η δυνατότητα επεκτάσεων και η προστασία των δεδομένων από απροσδόκητες καταστροφές.

Για ακόμη μία φορά δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο από ένα πακέτο φιλοξενίας με SSD δίσκους.

Λιγότερα κινούμενα μέρη αποτρέπουν την απώλεια δεδομένων και διευκολύνουν την επεκτασιμότητα.

Συνοψίζοντας

Εάν έχετε επιλέξει πακέτο φιλοξενίας με βάση την τιμή, ή έχετε επηρεαστεί από φανταχτερά διαφημιστικά μηνύματα και ψευδείς αξιολογήσεις προϊόντων, τότε ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τις επιλογές σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα γρήγορα και αξιόπιστα πακέτα φιλοξενίας μας.

Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να λαμβάνετε όλα τα πρόσφατα άρθρα, με συμβουλές και οδηγούς για το χώρο του digital marketing, συμπληρώστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.