10 πρακτικές που δεν μπορείτε να αγνοήσετε στη σχεδιαση ιστοσελίδων

Σε αυτό το άρθρο:

Θα μάθετε 10 πρακτικές που θεωρούνται αυτονόητες να εφαρμόζονται σε μία ιστοσελίδα εν έτει 2020.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην παγκόσμια αγορά σήμερα, σίγουρα έχουν πολλές δυσκολίες όσον αφορά στην αναζήτηση νέων πελατών.

Τροφοδοτούνται με νέο κοινό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα κοινό με χαμηλή ανοχή για κακοσχεδιασμένες ιστοσελίδες με χαμηλού επιπέδου περιεχόμενο.

Με λίγα λόγια, εάν η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας είναι άθλια, τότε χάνετε κυκλοφορία, χάνετε αξιοπιστία και άρα χάνετε και χρήματα.

Θα μιλήσουμε λοιπόν για 10 πρακτικές σχεδίασης ιστοσελίδων για το 2020 που μπορούν να σας σώσουν από ένα σχεδιαστικό χαρακίρι, αλλά το πιο σημαντικό, να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλους τους χρήστες οι οποίοι με σκληρή προσπάθεια έρχονται στην ιστοσελίδα σας.

Περιεχόμενα

Ταχύτητα

Μία ιστοσελίδα για να θεωρείται γρήγορη πρέπει να αποκρίνεται άμεσα. Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε πως δεν κάνετε τον επισκέπτη σας να περιμένει πολύ μέχρι να φορτώσει η ιστοσελίδα.

Σχεδιάστε ιστοσελίδες που ανοίγουν ταχύτατα και ακόμα καλύτερα χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Pagespeed Insights η το Pingdom για να μετράτε το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, βελτιώνοντας τον συνεχώς.

Για να καταλάβετε, το 53% των εγκαταλείψεων ιστοσελίδων συμβαίνει σε ιστοσελίδες που κάνουν περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα να φορτώσουν. Αν μάλιστα πρόκειται για σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου τότε το όριο μειώνεται ακόμη περισσότερο και δεν ξεπερνά τα 2 δευτερόλεπτα.

Συμβατότητα με κινητά

Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε την ιστοσελίδα σας συμβατή με κινητά και tablets ήταν το 2016. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μην χάνετε ούτε δευτερόλεπτο.

Ανάλυση των δεδομένων

Αναλύοντας τα δεδομένα μπορείτε να κατανοήσετε το ποιοι, το πως και το γιατί επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Σας δίνει μία παρασκηνιακή άποψη για το πως αντιδρά ο κάθε χρήστης με την ιστοσελίδα και είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταλαβαίνετε εάν χρειάζονται αλλαγές. Οπότε ενεργοποιείστε άμεσα τα Analytics της Google.

Ενσωμάτωση του SEO

Εκτός από το ζωντανό της κοινό η ιστοσελίδα σας έχει να απευθυνθεί στα bots των μηχανών αναζήτησης. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως χρησιμοποιείτε πρακτικές SEO. Βελτιστοποιείστε το On-Page SEO κάθε σελίδας, προσθέστε tags, άλλα κυρίως μισθώστε τις υπηρεσίες καλού και δημιουργού περιεχομένου.

Χρησιμοποιήστε το WordPress

Κάντε την ιστοσελίδα σας να μοιάζει σαν να είναι «ζωντανή» και να μεγαλώνει. Προσθέστε συνεχώς καλής ποιότητας, πρωτότυπο περιεχόμενο. Δημιουργήστε υπεραξία με κάθε κομμάτι περιεχομένου. Για να διευκολύνετε την προσθήκη περιεχομένου και την πραγματοποίηση αλλαγών από το backend, εφαρμόστε ένα CMS φιλικό προς το χρήστη, όπως το WordPress. Οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το WordPress έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Τι σας εμποδίζει να έχετε και εσείς μία;

Δημιουργήστε υπεραξία

Σχεδιάστε σελίδες προορισμού (landing pages) θέτοντας συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, παρακολουθήστε την κίνηση και πραγματοποιείστε αλλαγές όπου είναι απαραίτητο. Συγγνώμη αν ακουγόμαστε σαν σπασμένη βελόνα, αλλά αυτό ακριβώς είναι που κάνει το WordPress να ξεχωρίζει. Είναι τόσο εύκολο να σχεδιάσετε οτιδήποτε στο WordPress, κάτι το οποίο μπορεί να το κάνει ακόμα και ένα πεντάχρονο. Εντάξει, ίσως όχι ένα πεντάχρονο. Γι’ αυτό μισθώστε τις υπηρεσίες ενός καλού web designer.

Newsletter

Δημιουργήστε τις λίστες σας. Αυτή είναι μία παλιά, δοκιμασμένη, αλλά κυρίως πετυχημένη συνταγή διαδικτυακού μάρκετινγκ. Επίσης, λειτουργεί ακόμα! Χρησιμοποιείστε λοιπόν φόρμες εισαγωγής στοιχείων ώστε να πάρετε τα email των χρηστών. Πολύ αποτελεσματική και απίστευτα απλή τεχνική.

Social Media

Τα Κοινωνικά Μέσα είναι απίστευτα ισχυρά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει την ιστοσελίδα σας με τις σελίδες σας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ενισχύει την αναγνωρισιμότητά σας, βελτιώνει τη μετατροπή χρηστών σε πελάτες και σας δίνει επαναλαμβανόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ασφάλεια

Είναι η εποχή του DDoS και του κακόβουλου λογισμικού. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας χρησιμοποιεί τα καλύτερα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων των επισκεπτών και της ιδιωτικότητάς τους. Ακόμα καλύτερα, αφήστε το κοινό σας να το γνωρίζει. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης από τους επισκέπτες σας.

Προτιμήστε ένα ομαλό UX

Η ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα σας Progressive Web Apps, έναν τύπο εφαρμογών δηλαδή, που χρησιμοποιεί τις σύγχρονες δυνατότητες του διαδικτύου για να προσφέρει μια εμπειρία χρήσης παρόμοια αυτή που έχουμε όταν χρησιμοποιούμε εφαρμογές στα κινητά μας, κάνουν το UX της ιστοσελίδας σας ομαλό και διαδραστικό. Οπότε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους εφαρμογές.

Μήπως ξεχάσαμε κάτι; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε για την κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας και πως θα εφαρμόσουμε τις παραπάνω πρακτικές σε αυτή. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε.

Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να λαμβάνετε όλα τα πρόσφατα άρθρα, με συμβουλές και οδηγούς για το χώρο του digital marketing, συμπληρώστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.